Вместо представяне

My photo
Аз съм отявлен епикуреец, всеяден четолюбец, преоткрил се гурман - повече дегустатор, Дон Кихот, заклет романтик, работохолик, киноман със заложби на кинокритик. И още: свръхемоционална, истинска, пишеща! Четете ме, съдете ме, но и ме усещайте! Защото аз съм повече чувство, отколкото разум, повече душа, повече от това, което този свят иска от мен, и много по-малко!

Friday, May 30, 2014

Бате Бойко, ти си мъж...


Той е висок, дoстолепно оплешивял, побелял, с голеемии присвити кафеви очи и аз се влюбих в него...И как да не го направя?

Грубоватият му лик и мъжкарският му тембър ме преследват  всеки път, когато включвам телевизора,  разгръщам вестник или намина през Фейсбука...

Раменете му са превъзходно широки, а осанката – подобна на богатир (със застрашително подпухване в средната част през последните години)...


Гледа презрително, отвисоко, а усмивката му е криво – пестелива понякога и широко – хлапашка друг път...

Говори като завършен гамен от Люлин/Банкя, а какви ги говори, не е за говорене..

Явява се наканен в сънищата ми, преди по-често, сега по-рядко, но помня всичките му участия в тях...-:)

По принцип не си падам по бойковци, но този път правя голямо и единствено изключение, защото нищо не зависи от разума ми, макар че усърдно се опитвам да анализирам този феномен...

Дали защото на фона на плъхообразния Серго и мазния Лютви Местан, моят Супермен изглежда като харизматичен микс между Джералд Бътлър и Ръсел Кроу...не знам!

Дали защото просто е героичен антипод на човекоподобните наглеци от БСП и ДПС...
А може би защото му отива синьо, любимия ми цвят!

Мога да си го представя и с червен плащ като Спайдърмен или Батман или като пакостливо дяволче с рога, което се плези на Мая Манолова! (Да не забравяме: Някои хора носят пижами със Супермен. А Супермен носи пижама с Бойко Борисов)

Или защото е активен спортяга и всеки спорт му се отдава...Дали защото толкова много си вярва, че няма как и ти да не му повярваш!  Таз ирационална вирусна вяра е единствената причина редовно да припкам към урните да гласувам за него...
(Гласуването за ГЕРБ е като мастурбацията. Всеки втори го прави, но малцина си признават! Е, аз си го признавам)


А и е набожен, всеки път благодари на Шефа-:) или го моли! („Искам да отправя молба към Господ - дълго още Станишев да председателства БСП. Да ни е жив и здрав. Истински се моля, да останеш, Серж, и никога да не ни доставиш това удоволствие да си отидеш.")

Дали защото обожавам бисерите му през годините, много от които можете да прочетете тук.


Не мога да им се наситя, никога...И на вицовете за него също.
Любимият ми е:

Бойко Борисов викнал вицепремиера Цветан Цветанов и го попитал:
- Абе, Цецо! Ти мислил ли си къде ще ме погребете като умра?
- Амии... – почесал се Цветанов по главата – ще говоря с Вежди да те положим в Алеята на славата на Централните гробища.
- Абе, Цецо! – казал Борисов – там е много претъпкано, бе.
Цветанов мислил, мислил и се оживил:
- Добре бе, шефе, ще ти направим мавзолей като на Георги Димитров, за три дни ще го построим.
- Абе, Цветанов, какви са тия комунистически глупости, дето ти идват на акъла, я бегай да мислиш.
Върнал се след 3 часа вицепремиерът ухилен:
- Готово, шефе, измислих го и го уредихме. Ще те погребем до Божи гроб в Йерусалим, на три метра от него. Е, ще ни струва 2 милиона евро, амааа нали е за теб.
Борисов се потъркал по еднодневната брада, погледнал изкъсо Цветанов и казал:
- Хм, верно, че сме на власт, ама два милиона не са ли много за две нощувки?
Обожавам приматското му чувство за хумор, кара ме да се гърча от смях и жизнерадостна възхита пред речника, словореда, метафорите му, прозренията му.

Няма чудо, няма харизма... 10 години, да е влюбен човек, ще го разлюби някой. Ама бил съм много хубав, ама бил съм много харизматичен, ама глупости... Ами и да съм бил, вече съм омръзнал...! А и Цецо  е красив... и Велчев, 'айде!

Строг и справедлив е ТОЙ! Радвам се като малко дете като смачка физиономиите на червенягите (за справка последните избори за европейския парламент), а после го стори и вербално с лични послания към политическите си опоненти по време на поредната пресконференция.

Шоумен от световна величина е Бойко, получават му се и етюдите и моноспектаклите!

И съзидател...И откривател...Всеки път като се возя по магистралите нови на България, извиквам в главата си умилителни сцени на рязане на ленти с тъпи ножици в големите му силни ръце...

И водач, и лидер, и самовлюбен..Но нито диктаторското му поведение, нито гафовете, нито нарцисизмът му могат да променят „чувствата” ми към него.

Само хипноза не съм пробвала да се отърва от упадачния си афинитет към този тъмен балкански субект, уви, нищо не сработва, харесвам го до дупка и това е!

Сега като си признах, ми стана леко на сърцето! Като да споделиш несподелена любов с най-неподходящия, ама то винаги е така с несподелените любови.

Бате Бойко, ти си мъж и не ме интересуват епитетите към тази ти основна характеристика!
Всеки има право на лош вкус, включително и аз!

Ако случайно горевъзхваленият попадне на тези редове, нека да го счита като кандидатура за личен ПР. И това е напълно сериозно!
No comments:

Post a Comment