Вместо представяне

My photo
Аз съм отявлен епикуреец, всеяден четолюбец, преоткрил се гурман - повече дегустатор, Дон Кихот, заклет романтик, работохолик, киноман със заложби на кинокритик. И още: свръхемоционална, истинска, пишеща! Четете ме, съдете ме, но и ме усещайте! Защото аз съм повече чувство, отколкото разум, повече душа, повече от това, което този свят иска от мен, и много по-малко!

СъкровеноПрощавам, за да обичам!
„Любовта всичко прощава, без да иска нищо от своя страна. Тя прощава, понеже е любов, а християнската любов е безкористна.” Св. апостол Павел в посланието си към коринтяните.
Прочети цялата статия 

Аз не съм комунист и никога няма да бъда!  
Комунист е от малцинството на думичките, нямащи честта да вървят ръка за ръка с другарче от женски род, като доктор, адвокат, кондуктор, учител. Защото комунист е безполово, уродливо, саможиво същество, което в стройна редичка се тътрузи към урните, с последни силици вика на митингите на майката – столетница, и часове наред в захлас, на светлината на лоени свещи (токът е скъп), разказва на внучетата приказки за щастливото ПРЕДИ, когато всички били равни и живеели щастливо.
Прочети цялата статия

За Трифон и Валентин, за противоположностите, които се привличат, мечетата, балоните – сърца и други небивалици 
Едната ми прекрасна колежка си направи застраховка срещу „Мече със сърце и цветя за Свети Валентин”  и се обаждаше на гаджето си по няколко пъти на ден, за да му я размаха под романтичния нос барабар с наказателните клаузи по нея.
Другата изпрати електронна картичка за любовния празник на приятеля си, като според мен дълго се колеба дали да не е анонимна, защото нямаше нужда да й гледат на боб, за да предвиди реакцията на любимия мъж.
Прочети цялата статия


Любов и предразсъдъци 
Какъв по-хубав ден от Трифон Зарезан да посветя няколко реда на любовта...и предразсъдъците! На 12 се влюбих за пръв път..в Мистър Дарси от „Гордост и Предразсъдъци”. Защото е: висок, красив, умен, горд – по-скоро горделив, благороден, отговорен, кавалер и пълен с предразъдъци-:) Без последното до днес критериите ми за мъж-мечта не са мръднали на сантиметър. Богат го пропускам умишлено, защото нематериалната ми природа не допуска комерсиални презумпции в сърдечните й дела.
Прочети цялата статия
Апокалиптично - Прощално
Край на света или не, не се знае, но винаги е време да напишеш прощално писмо. 
Маркес, жив и здрав да е, написа своето преди мнооого години, ей така, да е отметнал таз задача човекът! Тъй като той е мое истинско литературно вдъхновение и тъй като са малко хората, на които искам да кажа сбогом преди имагинерния или реален апокалипсис, ще си позволя тази свобода на словото и емоциите! 

Прочети цялата статия 

Приказки за Коледа
Няма нищо по-тъжно от това да се събудиш в утрото на Коледа и да не си дете.  
Ерма Бомбек
 
Прочети цялата статия

Носталгично на Коледа!
Тази сутрин синът ми си намери под елхата Таблет, не за друго, а за да остави на мира лаптопа ми... Това не е моя грешка, това е бъг в генетичния код на поколението. 
А аз си позволих вместо 1000000 калории в хапка баклава, носталгична порция обилно напоени със захарен сироп спомени за празниците на моето детство...   
Прочети цялата статия

New Year’s Resolutions.
Ставам раздразнителна като не мога да намеря точен и семантично удовлетворителен превод на някой английски израз. Отдавна изпитвам филологическо безсилие пред прословутото New Year’s Resolutions. В превод: От Нова година ще спортувам, няма да пуша, ще си намеря нова работа, ще бъда по-добър човек...и прочие самопожелания винаги звучат мотивиращо, оптимистично, относително постижимо и са добро начало на една Дай Боже добра година!   
Прочети цялата статия

No comments:

Post a Comment