Вместо представяне

My photo
Аз съм отявлен епикуреец, всеяден четолюбец, преоткрил се гурман - повече дегустатор, Дон Кихот, заклет романтик, работохолик, киноман със заложби на кинокритик. И още: свръхемоционална, истинска, пишеща! Четете ме, съдете ме, но и ме усещайте! Защото аз съм повече чувство, отколкото разум, повече душа, повече от това, което този свят иска от мен, и много по-малко!

Monday, July 22, 2013

Kuhnya – вкусна комедия по русски

 
Налейте в голяма тенджера традиционно доброто си делнично или уикенд настроение, включете на степен 1 – лежерно, докато сваляте първия сезон на братушкия сериал „Кухня”. Нали знаете рецептата на „Боб по хайдушки” - изхвърляш водата заедно с боба и слагаш агнето да се пече. В случая настроението ви е застраховано и може да си къкри цяла събота и неделя, докато вие се наслаждавате на предястия, основни и десерти от 100% качествен смях по русски.

 

Рецептите са фюжън от кухня висш пилотаж, симпатични персонажи, човешки пороци и топли или охладени до буца лед отношения между героите. Характерите, миксирани в комедийния блендер,  забъркват галещ киносетивата ти пастет от вкусове – пиперлив, нежен, контрастен с афродизиакални нотки на страст към храната и живота.
Няма как да не харесате този вкус – той е твърде близък до българския - приятелски,  нашенски, руски, интернационален, любим.



По същество – „Кухня”-та е в прескъпия френски ресторант Клод Моне в центъра на Москва и в нея тиранства Властелина на черпаците – Витя, мустакат чаровник с достолепни пороци като скъп коняк и спортни залагания.

 

Подчинените му се „радват” на комплименти като „инвалиди” от сутрин до вечер, а готварските им таланти и амбиции остават в сянката на големия Татушка.
Контрапункт на тази авторитетна фигура е един харизматичен новак – зайчикът Максим, чиито рецепти пък за свалки и ястия се радват на огромен интерес от страна на дегустаторките.
Следва красавицата Вика –  арт-директор на ресторанта, бивша бълдъза на големия Витя, загърбила любовта в името на кариерата.
И още – сервитьорка – вегетерианка, която поднася агнешко с думите: „Това е шестмесечно беззащитно агънце, редполага се, че още е сукало, когато е откъснато от майка си, за да се появи днес – идеално опечено във вашата чиния”.
Барманът Костя – „сваляч” до мозъка на костите си и добър приятел на Максимчик.
Луи – свръхемоционален френски майстор – сладкар с обратно завинтване...
И още група завзеци, всеки от които подправя филмовото меню по неповторим начин..



За да есенцирам сюжетно нещата, ще използвам представянето на сериала от официалния сайт:
„Какво е Кухня”?. За мнозина това е място, където се пече месо, свистят ножове и къкри сос. В действителност кухнята е хранилище за сладки и тъмни тайни, месторождение на изкусни интриги и сплетни, горещи страсти и разбира се – идеална лаборатория да създаване на любовно блюдо.”
Сериалът кани всички любопитни да разгледат отвътре тази светая светих, от тоалетните до задния двор, без да ни спестява нито боклука, нито гурме рецептите за основно, нито десертът.



В този малък свят със собствени закони амбициозният симпатяга Максим трябва да се доказва, хитрува, учи, адаптира – всичко в името на това да стане част от него.
От екрана можеш да доловиш аромата на перфектно приготвен френски медальон с трюфели, както и миризмата на загоряла гъска върху канапе от смокини. Сълзите и усмивките на героите ще ви развълнуват истински, а перипетиите, през които минават, ще ви развеселят до сълзи.
Погълнах първия сезон с изострен апетит за точно такова лежерно, отпускащо гледиво и трябва да споделя, че уикендът – угощението остави в мен толкова приятен вкус, че очаквам с истинско нетърпение следващия сезон и уикенд! Дотогава – не пропускайте „Кухня”, дори ако сте на диета!






No comments:

Post a Comment