Вместо представяне

My photo
Аз съм отявлен епикуреец, всеяден четолюбец, преоткрил се гурман - повече дегустатор, Дон Кихот, заклет романтик, работохолик, киноман със заложби на кинокритик. И още: свръхемоционална, истинска, пишеща! Четете ме, съдете ме, но и ме усещайте! Защото аз съм повече чувство, отколкото разум, повече душа, повече от това, което този свят иска от мен, и много по-малко!

Monday, July 15, 2013

Мъжете не са това, което бяха!



Имаше един носталгичен виц:
Един дядо завел внучето си на цирк. На манежа излезли лъвове! -Дядо, дядо, виж какви лъвове! – Какви лъвове бе, чедо, чисти котки, едно време какви котки имаше, като лъвове!
Излезли балерини! -Дядо, дядо, виж какви балерини! -Какви балерини, това са чисти проститутки, едно време какви проститутки имаше – истински балерини! Хоп, следват маговете! -Дядо, дядо, виж какви вълшебници! -Какви вълшебници бе, абсолютни педерасти! Едно време какви педерасти имаше – истински вълшебници!
Та мога да добавя един епилог към вица: А мъжете какви мъже бяха, ех, истински мъже!

Един мой близък мен твърди, че еманципантки като мен са виновни за краха на мъжествеността у силния пол. Как пък не! Защо моята независимост и готовност да си изкарвам сама парите, вместо да чакам някой да ми остави 5 лева за цигари на нощното шкафче, може да превърне МЪЖЪТ в мижитурка.
Мили ми приятелки, чиито истории ще използвам като аргументи, простете ми!Ще ви оставя анонимни, но ще използвам  фактите у ползу истине!


А те, облечени в примери, звучат така:
В момента, в който моя приятелка започна добре платена, перспективна работа, бившият й (браво за екса) благоворен се схвана в кръста и остана на легло минимум 12 месеца, в които жена му работеше на 2 работи, пазаруваше, готвеше и му оставяше по 5 лева на нощното шкафче, да не се чувства потиснат, така да се каже! Много се беше ядосал веднъж, като му спрели порното, пардон интернетът, така де, безработицата е една голяма, убийствена скука!
В крайна сметка мъжагата добави едно екс към статуса си, но раздялата беше убийствено тежка, защото любителите на 5 лева върху нощното шкафче сутрин (независимо от кой пол са) трудно се разделят с  полагащия им се по брачно свидетелство комфорт.

Втори разказ без картинки
Моя любима дружка в алогичен, но генетично заложен пристъп на детелюбие, се обзаведе с две отрочета + генетичния им отец в добавък. Същият, изпълнил възпроизводителния си дълг мъжкар, се отдаде на дълга почивка, няколкогодишна, в която отказа да работи, самонастани се в апартамента на младата дама и започна да изисква всЕкакви бонуси за двата си дарени сперматозоида, докопали се до яйцеклетки и извършили свещения акт на сътворението. До ден днешен не може да се отърве от него! Щото осеменяването си е подвиг, който изисква възнаграждение! Поне в наши дни!

Трета драма или комедия, зависи от трактовката
Чиста и наивна душа, въплътена в моя друга близка, срещна мъжът – голяма любов от миналото си, останала голяма, защото не беше изживяна. Същият се яви от нищото, без дом, без job, но осъзнал големината на неизживените им чувства. По тоз повод и с опция да залепят счупеното и да свият гнездо върху жарта от страст помежду им, младежът се нанесе в дома й и в продължение на месеци страдаше, че няма работа и дом, докато й искаше заем след заем и радушно приемаше трапезата и леглото й. Тук имаме отворен край, който не искам да предричам.
Мога да продължа до 100 и да си оставя истории в запас, но ми става обидно и от 3!


Реакцията на половината четящи тез феминистки редове, ще бъде:  Ми, те, твоите приятелки са си виновни, щом допускат някой да се възползва от чувствата им, финансовото им и имотно състояние. Да, ама не, защото както казах – мъжете не са това, което бяха, и подозирам, че никога повече няма да бъдат.

Гореспоменатите ми 3 близки създания от нежен пол плюс мен и всичките ми останали познати, с едно-две щастливи изключения, се чудят на колко стана да тъкат, за да кърпят семейния бюджет, докато търтеите с бирени коремчета лежат на дивана и сочат без думи към вратата на хладилника, където се студи каса бира – само за мъже!

  •     Отглеждането на деца и домакинстването открай време си е женска работа, затова тез богопомазани левенти, не искат да слагат ръка върху най-съкровеното на нежната си половинка – призванието да бъде майка и къщовница.
  •     Понятието Глава на семейство също е с размити теоретични граници и по-скоро въпросът търпи следната интерпретация: коя от двете, отколкото кой е главата!
  •     Работните места  за МЪЖЕ са кът, а за жени  -  достатъчно!
  •     Мъжете не могат да правят компромиси с дипломи и трудов стаж, ние  – можем!
  •     Мъжете не могат да работят за 800 лева, защото им било под достойнството, ние – трябва!
  •     Мъжете вече не подават ръка, отварят врати или подаряват цветя, защото сме били равни, нали това искаме?
  •     Мъжете предпочитат да живеят с майките си до преклонна възраст с гадже, скрито под юргана, отколкото да вземат кредит от ДСК.
  •     Мъжете нямат нищо против да си делите сметката в заведение, но даже предпочитат да ги почерпите, щото нали жените сме били голямата работа!
  •     Днешните мъже смятат, че им е по-трудно от на предшествениците им, защото трябва да си ги мерят не само с съпишниците си, но и с дамите!
  •     Днешните мъже са метросексуални и нерядко асексуални, защото са стресирани от всичко казано по-горе!
  •     Днешните мъже нямат нищо против, че изкарваме повече пари от тях, защото това са подробности, разбираш ли – в рамките на една заедност...
  •     Днешните мъже приветстват с две нежни ръце услугата „Съпруг под наем”, защото майсторенето и поправянето са отживелици, особено сравнени с компютърните игри!
  •     На днешните мъже не им се жени, защото още в ритуалната зала им обясняват, че оттук насетне са главата на градивната клетка на обществото...
  •     Или както някой проникновено бе заключил: Днешните мъже също не плачат, за да не си развалят грима!
P.S .Мили мъже, ние може да сме ви откраднали панталоните и да не очакваме от вас да ни издържате, но има хиляди неща и нещица, правенето на които все още принадлежат само на вас по право и мъжество!
 
 

1 comment:

  1. Подкрепям всяка дума с две ръце :)

    ReplyDelete