Скоро се вихрих на тема : Обичам
всичко италианско, в същия прозападен
натюрел мога да пословоблудствам на тема Обожавам всичко френско, но ще се въздържа
и ще кажа само: Френското кино ми
е любимо!
Тепърва
ще споделя с вас това мое пристрастие с очарователно „р”, но ще започна от нещо
неангажиращо, свежо, елегантно, вдъхновено
от гурме – генетичния код на френската кухня.
Представете
си парижки ресторант, маса с колосана бяла покривка, сребърни прибори, галантен
сервитьор с преметната през ръка кърпа, готов да налее в празната ви чаша превъзходно
Бордо! Пристига ордьовърът. Останалото е ....мълчание, естетско съзерцание, гурманска
нирвана и удоволствие........
В
този момент вратите на кухнята се отварят и в салона влиза самият той – създателят
на блюдото, чието съдържание се каните да превърнете в усещане... Това не е ли Жан
Рено? Самият той, Дами и Господа – в главната роля на The Chef!
Жан
искри във всяка роля като отлежало френско вино в кристална чаша и може да превърне
всяка лента от миш маш в изискан рататуй!
Отдавна
не съм се наслаждавала така на атмосфера, диалози, екранна спойка между двамата
главни герои.
Филмът
ще ви напомни по закачлив и шармантен начин "Рататуй", "Крилце или
кълка" и със сигурност още за някой кулинарна кинокласика...
Кариера и лични
отношения са забъркани в класически, с иронични елементи на молекулярна кухня,
лежерен комедиен шедьовър!
От филмите, които няма как да не харесаш – като пухкаво, въздушно шоколадово суфле за десерт след ден, в който си консумирал парче пица!
Ще се се наслаждавате на всяка
хапка и глътка от тази чаровна лента, ще искате допълнително, а в устата ви ще остане
усещане за нещо френско, изтънчено,класно, епикурейско. И един узрял с годините Жан
Рено, чийто отлежал чар е опияняващ като карамел върху крем брюле!
No comments:
Post a Comment